Läkande Kost & Hudvård

"Let food be thy medicin, and medicin be thy food"

Hippokrates

Kombucha

 

Vad är kombucha? 

Kombucha är en 4000 år gammal dryck från Kina, även kallad Livets Elixir och har använts för långt leverne i tusentals år inom den österländska medicinen. 
För att kombucha ska bli till behövs en Scoby, som är en svampkultur, en moder.
Till det nybryggda kalla teet tillsätts lite socker och en scoby. Scobyn behöver lite socker för att kunna leva. Scobyn äter upp sockret därav sänks sockerhalten avsevärt när kombuchan bryggs. Efter cirka 3 v. är kombuchan färdig för tappning. 
Moder scobyn kan ge bebisar. Dessa bebisar används för nya satser av kombucha och växer tills sig. 

Kombucha kan vara allt från en måltidsryck, träningsdryck, festligt alkoholfritt alternativ, till kidsen istället för läsk och på samma gång blir det som en dunderkur för hälsan med betoning på tarmhälsan där 90% av immunförsvaret sitter och där stor del av vårt viktiga serotonin bildas.

Vår kombucha är självklart opastöriserad och fermenterad i minst tre veckor för maximala hälsoeffekter och bryggd på renaste källvatten och den finns i många olika härliga smaker.


"Den naturliga läkande kraften som finns  inom var och en är den starkaste livskraften för att bli frisk”
Hippokrates, läkekonstens fader

Kroppens biokemi är självklart en av de viktiga hörnstenarna för ett kraftfullt och inspirerande liv. Vad vi äter, dricker och smörjer på huden är av stor betydelse.

Sedan mitten på 90-talet har alltmer forskning visat att man kan reparera skadorna av hjärt/kärlsjukdom, cancer och diabetes genom att ändra sin livsstil.  Rätt kost och näring är en en stor del i självläkningen. Kroppen har en stark självläkande förmåga som vi kan påverka och stärka i allra högsta grad. Vi har tidigare fått lära oss att vi är offer för generna men ny forskning pekar mer och mer på att vår livsstil har den stora betydelsen för vår hälsa.
Vi är en helhet och vi behöver skaffa oss kunskap och höja vår medvetenhet kring alla delar- det fysiska, mentala, emotionella och andliga- alla delar behöver läkning och omvårdnad och den dynamiska helheten behöver förstås och respekteras.

Brist på näringsämnen påverkar hela kroppen- både fysiologiskt och psykologiskt. Stora mängder raffinerade kolhydrater hämmar immunförsvaret genom att dra näring ur kroppen och gynnar tillväxt av skadliga bakterier och skapar inflammationstillstånd. Syra/basbalansen är livsviktig om man vill hålla sig frisk. Kroppens funktioner är beroende av fullvärdig och ekologisk näring som innehåller de vitaminer, mineraler, aminosyror, fetter, kolhydrater m.m som krävs för att driva cellernas processer. Vi i väst äter en väldigt näringsfattig kost där 2/3 av näringsintaget är tomma kalorier. Sjukdom och för tidigt åldrande blir följden. 
Back to basic med ekologisk och äkta mat är vad vi behöver lägga vår grund.
Mat med lång hållbarhet på hyllan ger en kortare hållbarhet på din kropp och mat med kort hållbarhet ger lång hållbarhet på kroppen. 
Hur ska jag tänka när det gäller inköp? Hur ska jag börja?
Vad ska jag handla? Vad är rätt för mig? Vad är rätt fett? Hur vet jag om jag får i mig allt jag behöver?
Vi hjälper dig att bena ut dina frågor och vi erbjuder även en färdig ekologisk matkasse med enkla recept till ett väldigt fördelaktigt pris. Vår vision är att alla ska ha råd att kunna ta ansvar för sin hälsa. Matkassen kan hämtas hos oss på Läkande Rum alt. få den hemkörd. Mer info. på www.gronakassen.se 
Ett viktigt steg till självläkning är att bli en medveten konsument.

Hos oss går det även att köpa ekologiska näringstillskott, hälsodrycker, hampaprodukter, livsviktiga fettsyror, fermenterade produkter, läkeörter och ekologisk hudvård. 

Vi erbjuder ett helhetskoncept på Läkande Rum där vi håller föreläsningar, events och utbildar om bl.a kostens betydelse, och vår biokemi, men även inom de mentala, emotionella och själsliga bitarna. Vi är en helhet. 

Välkomna 

 


 


 

"Look deep into nature, and then you will understand everything better"

Albert Einstein

Ex.på våra tillskott och powerfoods

Omega 3- väldigt viktig fettsyra

Gurkmeja- kraftfull antioxidant/ motverkar inflammationer

Acai- Superbäret från amazonas/ 6ggr mer antioxidanter än blåbär

Nyponpulver- 60 ggr mer C-vit än citrusfrukter. Högt innehåll av fytokemikalier- håller cellerna unga,bra för leder och artros.

Maca- rotfrukt från anderna. ”naturens viagra” , Högt proteininnehåll och rik på Vit. B, C, E, järn, kalcium och mangan bl.a


Kattklo/ Vilcacora- immunförsvarsrubbningar, nervsmärtor, virussjukdomar, magkatarr

Cordyceps- höjer energinivå, ökar syreupptagning med upp till 15%, kraft till lungor och njurar

Vit Ginseng/ panax ginseng- mot depression, trötthet, höjer allmänna vitaliteten.

Röd Ginseng-  pms/klimakteriebesvär, allmänt stärkande. Höjer koncentration/ prestation

Coenzym Q10- används av våra celler för att generera energi. Behovet ökar med åldern. Stark antioxidant

Grönt Kaffe extrakt- innehåller polyfenoler- stark antioxidant, blodtryckssänkande, stabiliserar blodsocker- ökar fettförbränning

Coral calcium- höjer ph-värdet, innehåller många viktiga mineraler.

Neuro detox- den här blandningen hjälper nervsystemet att avgiftas. Många virustyper lever i våra nervbanor. 

Järn- stor % av kvinnor lider av järnbrist. skapar orkeslöshet och blodbrist/ anemi i vissa fall.

Reishi- ett riktigt superfood, stark antiinflamatorisk. ”King of mushrooms”

Maitake/ Korallticka- starkt positiva effekter på immunförsvaret

Hampaolja med cannabinoider bl.a CBD- 2% 5% 10%