Följ oss på facebook

På vår facebooksida kan ni vara säkra på att hitta alla våra aktuella föreläsningar, events och kurser men även inspiration, erbjudanden och lite annat smått och gott.
Vi finns även på Instagram under namnet lakanderum.
Välkomna! 

NYHET
Infra-bastu

Välgörande nytillskott på Läkande Rum! 
Vi har installerat en infra-bastu gjord av cederträ, där insidan är klädd med turmalinstenar, ljusterapi i taket och härligt avkopplande musik i högtalarna. 
Ett perfekt komplement till vår verksamhet och speciellt till vårt superrena, joniserade och basiska vatten! 
Det här kommer att speeda upp processerna för läkning och boosta din yttre och inre glöd! 
Vi har testkört en vecka och det känns helt fantastiskt! Babylen hud får man på köpet!

Positiva effekter vid infraröd bastu:
- Rensar ut gifter- Gifter som ansamlas i kroppen är ofta orsaken till en mängd hälsoproblem. De långvågiga infraröda strålarnas vågor gör att vattenmolekylerna bryts ner och inkapslade gifter och gaser frigörs och ger en kraftfull avgiftningseffekt. Även oljelösliga gifter ansamlade i underhudens fettlager frigörs genom hudens fettkörtlar.

- Amerikanska studier visar att svettet från en vanlig bastu innehåller 3% gifter till skillnad mot svettet i en IRbastu där svettet innehåller ca 20% gifter.

- Hjälper och stärker immunförsvaret, minskar svullnader och inflammationer genom att förbättra lymfflödet, förbättrar hjärt/kärlkondition och effektivt vid led och muskelsmärta eftersom värmen tränger in ca tre ggr så djupt i kroppen som vid traditionell bastu.

- Hudbesvär såsom psoriasis och acne förbättras, huden får ökad lyster, spänst och elasticitet. Torr hud och ärrvävnad mjukas upp.

- Celluliter som är en geléliknande substans av fett, vatten och avfallsprodukter som fastnat i fickor under huden rensas ut vid den djupgående behandlingen.

- Ämnesomsättningen ökar. Användandet av långvågig infraröd bastu har beskrivits som en form av passiv träning. Bra för dem som av olika anledningar inte kan träna aktivt eller som ett komplement.
Ett bastubad på 30 min. motsvarar i genomsnitt en förbränning på 600kcal. Det motsvara samma mängs som i maratonlöpning eller rodd.

- Vår IRbastu är dessutom klädd med turmalinstenar inuti.
Turmalin: producerar en elektrisk potential när de värms upp. De avger negativa joner vilket bl.a är renande och jordande.
Som en helande sten sägs turmalin minska tarm och hudproblem, förbättra cirkulationen och hjälpa till vid leversjukdomar och det autonoma nervsystemet. Det sägs även att turmalin hjälper till mot sömnlöshet och stimulerar regenereringen genom hela kroppen och boostar empati och kreativitet.
 

Eftersom luften i IRbastun inte blir lika uppvärmd som i en vanlig bastu så blir upplevelsen mer harmonisk och meditativ. Man svettas dock mer i en IRbastu än i en vanlig bastu.
30min upp till 3 ggr i veckan i några veckor är en bra dos om man vill kicka igång systemet ordentligt, därefter underhålla med lite längre mellanrum.
Vi rengör självklart bastun efter varje person samt att det finns en inbyggd jonisator som renar miljön och luften i bastun.Pris- 250kr/ggn 
I ggn = max en tim. inkl dusch 
Renat, basiskt, joniserat vatten ingår i priset. 
Viktigt att dricka mycket renat vatten i samband med bastubadet för att hjälpa kroppen att flusha ut alla gifter som frigörs.

Erbjudande! 10 ggr för 1900kr 

Bokning av tid och frågor:
Tel. 0739-647294